➢ Otel, restaurant, lokanta, sosyal tesisler, yemekhane ve yemek fabrikalarının mutfaklarında bulunan ocak, ızgara, fritöz ve fırınlara ait bacaların kullanım esnasında içinde oluşan yağ katmanlarının 3 ayda 1 (kullanım sıklığına bağlı) temizlenmesi gerekmektedir.
➢ Baca bakım ve temizliği yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tutmaktadır.
➢ Türkiye'de her yıl bina yangınlarının %20'si temizlenmeyen, bacalardan ileri gelmektedir.
➢ Yağlı kanal baca temizliğinde, İtfaiye Daire Başkanlığından sertifikalı alanında uzman kadromuzla hizmetinizdeyiz.
➢ Yağlı kanal ve kurum baca temizliği yapan firmamız, alanında uzman ve deneyimli elemanlarıyla mutfak, fırın ve ocak barındıran her işletmenin, yağ çözmede ve temizlikte çok etkili uluslararası standartlarda temizleme malzemeleriyle temizlikleri yapılmaktadır.
➢ Yağlı kanal ve baca temizliği yaptırmak yasal olarak zorunludur.
➢ Yönetmelik gereği maksimum 3 ayda bir (kullanıma bağlı olarak) temizlik yaptırılması yönündedir. Olası yangınlarda firmalar sorumludur. Temizlikleri yapılmazsa, yangınlara neden olabilir.
➢ Evlerde kullanılan soba ve kalorifer bacaları da en az yağlı kanallar kadar önem arz etmektedir.
➢ Sistemin temizlik ve kontrolü yapılmamış ve bacada herhangi bir tıkanma meydana gelmişse tahliye olamayan karbon monoksit gazı zehirlenmelere neden olmaktadır.
➢ Bu nedenle baca temizliği keyfiyet değil zorunlu bir uygulamadır.
➢ Baca temizlik ve bakımı yaptırdığınıza dair itfaiyeden alınmış YETKİ BELGESİ'ne sahip firmaların hazırlamış olduğu baca temizlik sertifikasını mutlaka alınız.