Artvin Bitkisel Atık Yağ Toplama - Habitat Geri Dönüşüm - Atık Yağ Bloğu

Artvin Bitkisel Atık Yağ Toplama

Habitat Geri Dönüşüm firması olarak Artvin bölgesinin; Merkez, Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Kemalpaşa, Murgul, Şavşat, Yusufeli ilçelerinde bitkisel atık yağ toplama hizmeti vermekteyiz.
Bizlere 0 (850) 850 28 45 artvin bitkisel atık yağ toplama hattından ulaşabilirsiniz.

izmir atık yağ toplama

Evsel kaynaklı ve kızartma amacıyla kullanılan bitkisel yağların bekletilip birçok kez kullanılması kanserojen madde hale gelmesi sebep olmaktadır. Mide ve kolon kanseri gibi hastalıklara sebep olurken aynı zamanda vücudun kalp ve damar sistemine zarar vermektedir. Kullanılan bu yağların lavaboya kanalizasyon sistemindeki diğer atıkların borulara yapışmasına ve zamanla boruların daralmasına sebep olmaktadır. Kanalizasyon sisteminde tıkanıklık ve taşmalara sebep olan atık yağlar, atık su arıtma sistemine gelen atık yükünü arttırarak bakım ve işletme maliyetlerini arttırmaktadır.

1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Toksik özelliğe sahip atık yağlar yer altı sularına karışarak içme suyu kaynaklarını kirletmektedir. Yer altı sularını temizlemek oldukça maliyetli ve zordur. Her ülke için yer altı su kaynakları, geleceğin içme su kaynaklarıdır.

Akarsu , göl ve nehir gibi su kaynaklarına ulaşan atık yağların yoğunluğu sudan düşük olduğu için su üzerinde bir tabaka oluşturmaktadır. Su üzerinde bulunan bu atık yağ tabakası yüzünden, su havadaki oksijeni alamaz. Bu durum suda yaşayan canlıların hayatını tehlikeye sokmaktadır.

Atık yağların çöpe dökülmesi de bir çözüm değildir. Çöpe dökülen atık yağlar çöp depolama alanında sık sık yangın çıkmasına sebep olmaktadır.

Artan nüfus ve sanayileşme  atık miktarının artmasına da  sebep olmaktadır. Atık yağların insan ve çevreye olan zararının azaltılması için  geri dönüşüm kaçınılmaz bir çözümdür. Bitkisel atık yağlarınız için artvin bitkisel atık yağ toplama hattını arayıp bizlere ulaşabilir ya da WhatsApp’dan yazıp bilgi alabilirsiniz.

Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği; https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/06/20150606-5.htm

Yorum Yap:

Your email address will not be published.

Site Footer