Bitkisel atık yağlar ormana dönüşüyor - Habitat Geri Dönüşüm - Atık Yağ Bloğu

Bitkisel atık yağlar ormana dönüşüyor

İzmir’in Konak İlçesinde bulunan Konak Rotary ve Rotarackt kulüplerinin öncülüğünde Habitat Geri Dönüşüm desteği ile atık yağ toplama kampanyası düzenlendi. Bu kampanya kapsamında bitkisel atık yağlar ormana dönüşmekte.

İzmir’in Konak İlçesinde bulunan Konak Rotary ve Rotarackt kulüplerinin öncülüğünde atık yağ toplama kampanyası düzenlendi. Bursa’dan Demirtaş Rotary ve Bursa  Rotarackt kulüplerinin de destek verdiği kampanyada 500 litreden fazla atık yağ toplandı. Toplanan yağlardan elde edilen gelir 150 ağaçlık bir koruya dönüşecek.

1 LİTRE ATIK YAĞ 4500 KİŞİNİN GÜNLÜK TÜKETİM SUYUNU KİRLETİYOR

Konak Rotaract Kulübü Başkanı İrem Sayın ile birlikte kampanya hakkında basın açıklaması yapan Konak Rotary Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu; Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)’in 2018 verilerine göre, lavaboya dökülen 1 litre kullanılmış yağın yaklaşık 4500 kişinin günlük tükettiği suyu kullanılamaz hale getirdiğini belirtti. İlkay Söylemezoğlu; “ Düzenlediğimiz kampanya ile Habitat Geri Dönüşüm ve Çevre şirketinin desteği ve Rotaryenlerin çalışmalarıyla yaklaşık 500 litreyi aşan miktarda bitkisel atık yağ topladık. İzmir’de Çeşme’den Foça’ya geniş bir bölgede çalıştık. Bursa Rotaract ve Demirtaş Rotary, İzmir’de JCI İzmir dernekleri, yerel işletmeler, evlerinde yağları lavaboya dökmeyen bilinçli vatandaşlarımız ve yağların toplanma aşamasında Konak İnteract Kulübümüz bize destek verdi.  Projemiz bir aylık sürede tamamlandı. Toplanan yağlar ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin günlük tüketim suyu temiz tutulmuş olurken, temin edilen 150 fidan Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Rotary Barış Ormanı’nda can bulacak. Hem atık yağların doğaya yaptığı tahribatı bir nebze önlemiş, hem tüketicilerin dikkatini çekerek farkındalık yaratmış, hem de elde edilen gelir ile fidan bağışı yaparak, bölgemizin ağaçlandırma çalışmalarına destek olduk. Mutluyuz.” Dedi.

Söylemezoğlu benzer kampanyaları önümüzdeki zamanlarda yenileyeceklerini sözlerine ekledi.

www.izmirtime35.com/atik-yaglar-ormana-donusuyor-68271-haberi

Yorum Yap:

Your email address will not be published.

Site Footer