İzmir Buca'da 1 yılda 4 bin 412 litre atık yağ toplandı - Habitat Geri Dönüşüm - Atık Yağ Bloğu

İzmir Buca’da 1 yılda 4 bin 412 litre atık yağ toplandı

İZMİR’in Buca ilçesinde, belediye tarafından, son bir yılda 4 bin 412 litre bitkisel atık yağ toplandı. 5 litre ve üzeri atık yağ getiren Bucalılara bulaşık deterjanı hediye edilirken toplanan atık yağlar ise geri dönüşüme kazandırıldı.

Buca Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile evlerde kullanılan bitkisel yağ atıklarının, lavabo giderlerine dökülerek tıkanmasının önüne geçmek ve doğada oluşturduğu tehlikeleri ortadan kaldırmak için farkındalık yaratıldı. Proje ile vatandaşlara çevre bilinci aşılanırken, toplanan atık yağlar ise geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırılarak katkı sağlandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği çalışma kapsamında son bir yılda 4 bin 412 litre atık yağ toplandı.  

Habitat Geri Dönüşüm olarak İzmir Buca belediyesinin başlatmış olduğu kampanya ile bitkisel atık yağ toplanmasına yardımcı olmaktan onur duymaktayız. Çevre bilincine sahip toplumlar, geri dönüşüme katkı sağlayan bitkisel atık yağların lavaboya, toprağa veya denize karışmasından doğacak kirliliği önlemek için herkesin bitkisel atık yağlarını geri dönüşüm firmalarına vermeleri gerekmektedir.

Yorum Yap:

Your email address will not be published.

Site Footer